Over Eveleren

Mijn naam is Evelien Helmers, remedial teacher. Ik ben 20 jaar leerkracht in het basisonderwijs geweest en sinds 8 jaar werkzaam als leerspecialist binnen het voortgezet onderwijs (Quadraam).
Jaar in jaar uit zie ik veel leerlingen worstelen met dezelfde vragen:
– Hoe moet ik dat leren?
– Wanneer leer ik dat dan?
– Hoe pak ik het aan?
– Wat heb ik nodig om dat te onthouden?
– Hoe werkt dat bij mij?

De conclusie is wel dat alle leerlingen anders zijn … Vandaar ook dat ik op het idee kwam om alle leertips te verzamelen, te bundelen en er een boekje van te maken, helemaal gericht op de leerling. Het zijn er inmiddels al een heleboel, dus er zit voor iedereen wel een geschikte leertip tussen. 

Kortom, het ideale boekje voor groep 8 leerlingen die de stap naar het Voortgezet Onderwijs gaan zetten en zo goed mogelijk willen gaan starten. Of juist voor leerlingen in het VO die moeite hebben met het plannen van al hun huiswerk en de hoeveelheid leerstof die wordt behandeld en getoetst.

Maar deze leertips zijn zeker ook geschikt voor studenten in het MBO die ineens zelf verantwoordelijk zijn voor hun leerproces waarin ze moeten gaan bepalen hoe ze optimaal de nieuwe kennis kunnen verwerven en opslaan in hun brein.

Leerkrachten en mentoren kunnen met de leertips uit dit boekje hun lesstof eens anders aanbieden dan ze gewend zijn en dat kan weer tot verrassende opbrengsten leiden! Kortom, met dit boekje heb je de tools in handen om succesvol te zijn!